недеља, 26. новембар 2017.

Mira petrovic u Britanskim novinama

imgFooter1

петак, 24. новембар 2017.

Odgovor Jovana Tamburica UVPS

Баби која се чешља док Србија и пензионери нестају

Како су на сајту УВПС у тексту „ Реаговање на неистине које пласира Јован Тамбрић“ реагујући на текст „Неке чињенице које нису казане у вези састанка представника УВПС и министра одбране Александра Вулина“ неке кукавице које се крију иза УВПС ме оптужиле за лажи, добиле безброј одговора и коментара, на друштвеним мрежама, у тексту нећу одговарати на очигледне увреде, али ћу, због лоших ђака и мајке науке, поновити неке чињенице.

Хвала што учинисте да мој претходни текст само на порталу Адмирал прочита преко 3500 људи. 
Ваше обраћање у стилу саопштења централног комитета војних пензионера усмерено против мене као личности је ваш ниво и срамота, коју ви такви какви сте и не осећате. Верујем да сте данима, баш као комитет, расправљали о памфлету у којем сте за све ваше дугогодишње неспособности, промашаје, преваре и криминале оптужили мене који се овим проблемима бавим само неколико година. 
Наводе у тексту на који сте реаговали нисте оповргли већ напротив. 
Потцењивање успаваних али рационалних и поштеих војних пензионера вам је грешка због које ћете као такви, нестати. Све оно што сам написао о вама, годинама пишу и други. 

Управо све оно што нисте или сте чинили на погрешан начин је приморало групу колега да формирамо УСПВЛС и покушамо да смањимо штету коју сте чинили и чините. Није актуелно руководство формирало УВПС да се сада према њему односите као приватној прћији. У свом наступу стално потенцирате репрезентативност а превиђате како сте до бројности чланства дошли и да вам до сада нико није утврдио ту репрезентативност. Бројна није довољна и за стварну репрезентативност која се постиже истинским деловањем за статус чланства а која се потврђује повећањем а не смањењем чланства.

Штета је што сте моје писање доживели као обрачуне са појединцима а не критику начина деловања УВПС. Ни чињенице ваше неделотворности које су свуда око вас не желите или нисте способни да схватите и прихватите. Задњих неколико година вам се знатно смањио број чланова, војно здравство је уништено, систем одбране уништен, ни један проблем војних пензионера се не разрешава а неки се и увећавају, држава нам се распада а ви мислите да је ваш највећи проблем Јован Тамбурић. 
Ни формирање других удружења војних пензионера и клуба генерала и адмирала нисте схватили као поруку да је нешто труло односно смрди у држави Данској. 

Не бисте да се бавите политиком а притом сте учествовали у формирању ПУПС и његовој кадровској попуни, подилазите и шурујете са покретима и министрима а ваша руководства на нижим нивоима отворено подржавају оне који пљачкају пензионере и пљују по војним пензионерима. Још нисте научили да разликујете државу Србију од оних који врше власт. Народну иницијативу за поништење закона о неусклађивању и смањењу пензија нисте водили са другим удружењима управо да не бисте правили политичку штету актуелној власти. Одбили сте да се заједно са осталим опљачканим пензионерима Србије борите за нашу имовину јер би само ви од тога имали штете.

На такав начин доприносите да нас грађани Србије доживљавају као посебну касту одговорну за губитак државе и незаинтересоване за друштвену стварност већ само за сопствена права. 
Кукавички достављате дописе актуелној власти са извештајем да нисте ви, него неко минорно удружење, подржали оправдане захтеве Војног синдиката Србије против урушавања Војске Србије и побољшање статуса ПВЛ. Не разумете зашто ме боли стомак када дезертери лицемерно славе хероја Милана Тепића. Организујете и учествјете у промоцијама дилетаната које представљате као државнике.

 Немате свој став око одређивања некомпетентних за министре одбране а умишљате да сте уважени субјекат у друштву. 

Ко би о томе требао да има став ако не бивши војници.

 Ваши представници су скоро свакодневно у ПУПС Београда, вероватно у намери да приме захвалност за жртве војних пензионера у фискалној консолидацији и кандидују се за будуће посланике. 

Организованост, интелектуални потенцијал, финансијску независност удружења нисте искористили за решавање кључних проблема егзистенције војних пензионера и свих других пензионера у Србији. Напротив дозволили сте да се све ово претходно набројано искористи односно рентира од стране групе политичких профитера и сецикеса од чега војни пензионери имају само штету.
 Ви сте господо уместо да га стварате, разбили јединство војних пензионера као друштвее групе а са делом њих својим контролисаним медијима, манипулиште. И неколико ваших памфлета који су посвећени мени су доказ да вам се дрмају фотеље и бизниси. 
Верујем да ће се чланство УВПС одупрети вашим манипулацијама и изборити за удружење какво војни пензионери заслужују, независно, нестраначко, непоткупљиво, патриотско и спремно да се бори за достојанство пензионера и Србије на све законске начине.
У то име живели!

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...