петак, 2. март 2018.

Преваранти са Бежанијске косе


Преваранти са Бежанијске косе
За цртицу о изборима данас ми даде идеју један „преварант“. Као и свуда у Србији, пензионери су у њима главни, бар док траје предизборна кампања. Уз чињеницу да су, поред запослених у јавном сектору, са својим члановима породице гласачка сила, пензионери одлучују.

За управљање њиховом изборном вољом својевремено је формирана и Партија уједињених пензионера Србије, сада познатија као предузеће ПУПС, власништво породице Кркобабић. Како су избори у Србији једина непрекидна организована активност у коју странке на власти улажу све ресурсе којима располажу, то су пензионери стални објекат њихове предизборне пажње.
Елем после парламентарних избора 2014. године, после победе Александра Шапића у општини Нови Београд, аналитичари странке која хоће свуда да победи, дођоше до закључка да су их издали односно преварили војни пензионери на Новом Београду и посебно у 2. Месној зајендици на Бежанијској коси. Преваре су кажу извршене на више начина. Прво су изјаве страначким анкетарима биле скроз неискрене, на прагу кућном су „комуњаре“ обећавале гласове па се попишманиле. 
Друго и месни одбор СНС састављен махом од војних пензионера „превараната“ је подбацио. Давао много обећавајуће прогнозе, кад оно цврц Милојка. Тема веома важна да су се њоме бавили и највиши органи странке. После наведених закључака рејтинг чланова странке, војних пензионера, који је до тада био и подношљив, скроз пао. „Преваранти“ нису успели да убеде своје колеге и комшије и као такви нису били више за страначку употребу. Странка је овога пута морала да се ослони на кадрове без „комуњарске“ прошлости. А ко би други добио задатак „да Нови Београд мора пасти“ него председници општина из унутрашњости у којима је СНС на власти. 
За сваку месну заједницу је задужена по једна општина из унутрашњости да материјално и кадровски помогне, пренесе искуства и осоколе чланове месних одбора. А за три месне заједнице Бежанијске косе задужени су кадрови на положајима директора и помоћника у добростојећим јавним предузећима. За сваку промотивну активност задужено је посебно јавно предузеће. Клијенти за посебан предизборни третман су одабрани на страначким штандовима и обиђеним кућним праговима. Бесплатни прегледи без заказивања и дугог чекања, нису изостали, овога пута у клиници у којој је бивши лидер СНС штрајковао глађу. 
Гала вечере за десетак хиљада углавном пензионера, уз музику у ексклузивним ресторанима на Новом Београду и Авали, којима су посебну част указали Градоначелник, министри и Председница Владе Србије лично. За сваког потенцијалног гласача је осмишљен излет, једнодневни или дводневни до Фрушке горе, Такова, Свилијанца, Таре, бања Србије. Удружења пензионера су уместо ПУПС добили нове спонзоре, овога пута издашније.
Скромни пакети хране нису изостали. За неверовати је да су се и наше колеге пензионисани генерали враћали по неколико пута до штанда, давали су за сваког гласача... На крају и прашак за прање, да оперу, ако могне. Неће моћи и не би требало. Милиони евра, мало будућим гласачима више њима! Када би само оволико енергије и новца улагали у дугорочно побољшање живота грађана Србије! Зар да нас купе они који никада у животу нису ништа озбиљније радили од ових предизборних превара и поткупљивања. После кише и ноћи увек долази сунчан дан! 
Да ли ће доћи?

-Министар одбране Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић, начелник Управе за војно здравство МО и председник Удружења војних пензионера Србије присуствовали су данас (1. марта) свечаном отварању амбуланте „Бежанија“ Центра војномедицинских установа Београд (Марка Челебоновића бр. 9).ЧЕТВРТАК, 01 МАРТ 2018 

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...