недеља, 11. октобар 2015.



PLAN I PROGRAM AKTIVNOSTI

8. april 2015.
Sindikat Penzionera Srbije "NEZAVISNOST" u periodu koji predstoji učiniće sve potrebne aktivnosti kako bi što bolje I sigurnije zaštitio PRAVA i INTERESE penzionera uz veliku pomoć I podršku UGS "NEZAVISNOST".
Detaljnije >>>
NOVI SASTAV UPRAVNOG ODBORA

8. april 2015.
Na sednici glavnog odbora sindikata-udruzenja penzionera Srbije NEZAVISNOST  izabran je novi sastav upravnog odbora:
Detaljnije >>>
DOPIS VLADI REPUBLIKE SRBIJE

27. april 2015.
ZAHTEV za izradu i usvajanje ZAKONA ( UREDBE ) i mera o posebnim popustima  PENZIONERIMA  za USLUGE Javnih Preduzeća čiji je osnivač ili vlasnik Republika Srbija, AP Vojvodina ili Lokalna   samouprava
Detaljnije >>>
SKUPŠTINA SINDIKATA PENZIONERA

19. februar 2010.

KRUŠEVAC - U sali mesne zajednice „Centar“ održana je godišnja skupština Sindikata penzionera „Nezavisnost“. Ovaj sindikat postoji u Kruševcu od 1997. godine i ima preko 3500 članova. Osnovni zadatak sindikata je očuvanje standarda penzionera.
Detaljnije >>>
IZMENE I DOPUNE ZAKONA O PIO

28. januar 2010. 

BEOGRAD - Tripartitna radna grupa za izmene i dopune Zakona o PIO je na sastanku održanom 27. januara 2010. godine, privela kraju rad na formulisanju izmena i dopuna, odnosno izradi Radne verzije Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, sa uključenim predloženim izmenama i dopunama.
Predstavnica UGS „Nezavisnost“ u Radnoj grupi Zlata Zec je, kroz čitav period rada Radne grupe, kao i na navedenoj sednici, zastupala načelne stavove i predloge koji proizilaze iz programskih opredeljenja Sindikata, kao i konkretne predloge iznete  kroz tematsku javnu raspravu (okrugli sto), održanu 30. decembra 2009. godine i predloge stigle od granskih sindikata, zaključno sa 15. januarom 2010. godine.
Detaljnije >>>
SINDIKATI ZA REFORMU PENZIONIH SISTEMA

20. decembar 2009.

BEOGRAD – 18. i 19. decembra ove godine održan je sastanak pravnika i ekonomista – eksperata sindikalnih organizacija zemalja sa područja bivše Jugoslavije, od svojih sindikalnih centrala određenih da učestvuju u realizaciji Projekta „Uloga sindikata u reformama penzionih sistema u zemljama Jugoistočne Evrope“. Sastanku su prisustvovali predstavnici tri sindikalne centrale iz Hrvatske (SSSH, NHS, HUS), dva sindikata iz Makedonije (KSS, SSSM), Konfederacije sindikata BiH, Saveza samostalnih sindikata Crne Gore, te reprezentativnih sindikalnih centrala iz Srbije - Saveza samostalnih sindikata i UGS „Nezavisnost”.
Detaljnije >>>
PENZIJE ZAMRZNUTE I 2010.

18. novembar 2009.

BEOGRAD - Nastavljen je rad tripartitne radne grupe za pripremu izmena i dopuna Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju. Iako je na prethodnoj sednici  radne grupe donet zaključak da će se na ovoj sednici razmatrati analiza stanja u oblasti  PIO i simulacija primene određenih izmena vezanih za finansiranje prava po osnovu penzijsko – invalidskog osiguranja,  članovima Radne grupe je samo prezentovan spisak „mera i pravaca o kojima je raspravljano na sastancima sa MMF-om“.  Prema tim merama, o kojima je već postignut dogovor sa predstavnicima MMF-a, bez prethodne konsultacije sa socijalnim partnerima učesnicima u radu radne grupe, reforma sistema PIO, pa i izmene i dopune zakona o PIO će sadržavati sledeće:
Detaljnije >>>

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...