уторак, 27. јун 2017.

Стратегија меса и месних прерађевина УВПС

субота, 24. јун 2017.



На званичном сајту Удружења војних пензионера Србије, 16. јуна ове године, написано је саопштење које гласи: 

Председник УВПС Љубомир Драгњац и директор ,,Yuhor-export“ AD Драган Миладиновић потписали уговор о пословној сарадњи. Реномирана фирма из Јагодине се уговором обавезује да члановима УВПС омогући да у продавницама тог производно-трговинског ланца широм Србије купују деликатесну робу уз попуст од седам одсто, а свеже месо с попустом од три одсто, с тим да се попуст неће примењивати на артикле који у тренутку обављања куповине већ налазе на неком попусту или акцији. 
Услови повлашћене продаје важиће само за куповину која се обавља готовином (укључују се и плажање картицама), а приликом одложеног плажања неће бити зарачунаване камате. Куповина чековима моћи ће да се одлаже до 90 дана, али без попуста.
Технику остваривања попуста, списак продавница ,,Yuhora“ и све друго значајно за ову акцију, објавићемо за неколико дана.
Напомињемо да ће попуст моћи да користе само чланови УВПС, уз презентовање чланске карте.
Не одбацујем могућност да је аутор ове колумне из неког другог света и да не разуме суштину хуманитарног бизниса председника УВПС господина Љубомира Драгањца,
 иначе генерала у пензији, али чињенице у вези са делатностима овог удружења
 које има нереалне амбиције да буде фактор заштите права војних пензионера Србије
 од тираније власти и  приземног склапања уговора о пословној сарадњи која се односи на месо, месне прерађевине и деликатесе, дају ми за право да поставим питање о чему се заправо ту ради?

Руководство тог удружења су углавном бивши генерали и пуковници и звучи дегутантно да се они данас баве месом и месним прерађевинама, када су војни пензионери највише погођени нецивилизацијским смањењем пензија. Реалније би било да се то Удружење бави организацијом смислених протеста  ширих размера због прећутне пљачке образованог дела грађана Србије, него што се бави месом и месним прерађевинама, готовином и попустима на акцији.
Опет, могуће је да аутор ове колумне има нереално високе стандарде и да је акција председника УВПС, као потписника уговора са „Јухор-експортом“, реалан домет тог удружења?
Међутим, да ли ствари стоје баш тако?

Последња реченица саопштења објашњава суштину:

“ Напомињемо да ће попуст моћи да користе само чланови УВПС, уз презентовање чланске карте“.

In medias res!

Дакле, само чланови УВПС!
 
Да бисте постали члан морате да плаћате чланарину.

Када нисте у стању да мотивишете људе да се учлане у УВПС ( које одавно не штити виталне интересе војних пензионера, и због тога је евидентно константно опадање броја чланова), онда се прибегава оваквим бесмислицама да се дође до чланарине!

Не оглашава се руководствоУВПС у вези са Косовом и Метохијом, придруживањем Европској Унији, нити се стварно супротставља спорном Закону о привременом начину исплате пензија, нити га ти озбиљни проблеми интересују. 

Оно што интересује руководство УВПС, према датом сопштењу, јесу бизнис и чланарине!


Или аутор греши када од руководства УВПС очекује више домете?

Могуће је да зато Народна скупштина Републике Србије и не реагује на протест председника УВПС господина Љубомира Драгањца у вези са поднетом Народном иницијативом за престанак важења споменутог Закона о пензијама!

Што не иде не иде!
Или се бавите политиком или месом и месним прерађевинама.

У првом случају биће чланова и чланарина а у другом.....ствари су јасне!

Војни пензионери Србије своје виталне интерсе могу да заштите једино путем иституција парламентарне демократије. Ово значи да морају да оснују своју политичку странку, која ће у средишту програма имати заштиту виталних интереса државе Србије.
 
Удружење војних пензионера Србије има потребну инфраструктуру за оснивање политичке странке.

 Нама би се прикључила и она Србија којој су обе ноге у Србији а не једна у Вашингтону а друга у Бриселу. 

Први корак је да се определимо – јесмо ли за месо и месне прерађевине на попуст уз чланску карту УВПС
и презрив поглед грађана,
 или за живот достојан човека у 21. веку?

http://arsenijes.blogspot.rs/

среда, 14. јун 2017.

06. 09. 2013.

Plata Stefana Krkobabića poslovna tajna zbog bezbednosti?

Plata dvadesetčetvorogodišnjaka Stefana Krkobabića, zaposlenog u Privrednoj komori Beograda proglašena je poslovnom tajnom, piše Informer.
Plata Stefana Krkobabića poslovna tajna zbog bezbednosti?
Ova državna institucija, iako se nalazi u zvaničnom katalogu organa javne vlasti za koje važi Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, odbila je da dostavi podatke o Krkobabićevoj zaradi i načinu na koji je dobio posao, zbog kako kažu ugrožavanja lične bezbednosti. 

Privredna komora Beograda, u dopisu povereniku Rodoljubu Šabiću, tvrdi da bi otkrivanjem Krkobabićeve plate ugrozila njegov život, zdravlje i sigurnost.

"Zarada zaposlenog je poslovna tajna i njenim odavanjem mogu nastupiti teške pravne ili druge posledice i ne vidimo na koji način zarada bilo kog sekretara, pa i zarada Stefana Krkobabića, događaj od interesa javnosti. U vremenu u kome živimo, gde je velika nezaposlenost u Srbiji, objavljivanje zarade zaposlenog može izazvati kontraefekat i ugroziti život i sigurnost Stefana Krkobabića", piše u dopisu.
Izvor: Informer

PENZIJE NIKO NE SME DA DIRA, JA TO GARANTUJEM: Sećate li se kad je ovo Vučić obećao, a sećate li se šta se onda desilo?

Vučić je pre nego je došao na vlast, pred izbore 2012. godine, tvrdio "da kad dođe na vlast neće teći med i mleko, ali će biti mnogo bolje"
DA LI I DALJE VERUJETE OVOM ČOVEKU?
Ne kaže se uzalud "obećanje, ludom radovanje". Ova krilatica možda najbolje opisuje politiku koju sprovodi Aleksandar Vučić, novoizabrani predsednik Srbije, čiji postulati se uglavnom svode na pusta obećanja. 

Tako je Aleksandar Vučić, pre nego je došao na vlast, pred izbore 2012. godine tvrdio "da kad dođe na vlast neće teći med i mleko, ali će biti mnogo bolje", a ako ne bude bolje, "za šest meseci sami će pokupiti prnje, jer su očekivanja naroda velika", i "ako se za šest meseci ne vidi da Srbija ide u boljem pravcu, skloniće se odmah". Međutim, iako ni u jednom segmentu u Srbiji nije bolje, čak je u mnogim stvarim gore stanje nego pre 2012. niko od naprednjačke vlade "nije pokupio svoje prnje", niti se Vučić sklonio. Štaviše, sada je učvrstio svoju poziciju i fotelju, da, sudeći prema svemu što se dešava, sa funkcije će otići kad on bude hteo.

Ne dolazi u obzir smanjivanje penzija zato što penzioneri zaista jedva preživljavaju - rekao je Vučić 2013. godine za Večernje novosti i bio u ovoj odluci "čvršći nego ikada".

Medijima su se prolamale njegove izjave u vezi smanjenja penzija, pa je tako na televiziji "Pink" 10. marta 2014. godine rekao da kakve god reforme da preduzimaju, da penzioneri neće osetiti.

- Kakve god reforme da preduzimamo, što god da se zbiva, dragi prijatelji, imajte u vidu jednu stvar koju vam garantujem, penzioneri će biti poslednji u čija će prava bilo ko smeti da dira u državi. Bolje sa naše grbače da se skida sve što može, a penzionerima nema šta da se oduzme - rekao je Vučić tada za Pink.


A onda je vrlo slično ponovio za agenciju "Beta".

- U penzije ne dam da se dira. Kada bismo u ta prava dirali ne bi napravili problem samo penzionerima nego i državi – govorio je Vučić pre nego što je postao premijer.

Sve ovo penzioneri su upijali i bezrezervno mu verovali, ali sredinom septembra 2014. godine usledio je šok. Vučić je odlučio da se ionako bedne penzije smanje za 10 odsto. 

sa sajta,
http://www.espreso.rs/vesti/politika/154971/penzije-niko-ne-sme-da-dira-ja-to-garantujem-secate-li-se-kad-je-ovo-vucic-obecao-a-secate-li-se-sta-se-onda-desilo

среда, 7. јун 2017.

Obilazak Kosova i Metohije prijava do до 21.06.2017. godine

Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, организује обилазак Косова и Метохије 27 и 28.06. 2017. године.
 Планом је предвиђена посета манастира: Пећка патријаршија, Високи Дечани, Зочиште, Грачаница и Студеница, присуство литургији на Видовдан у Грачаници и присуство на обележавању годишњице Косовског боја на Газиместану.
 Смештај је уговорен у српској енклави Велика Хоча. За плаћање превоза од Канцеларије за КиМ, Владе Републике Србије смо добили донацију. 
Лични трошкови обухватају само плаћање преноћишта и вечере 27.06.2017. године у В. Хочи (до 10 евра) и куповину индивидуалних поклона манастирима ( брашно, шећер, јестиво уље, прашак за прање, тоалетни сапун).
 Организатори су већ били за Видовдан претходне три године и не постоје безбедносни ризици. Аутобус је климатизован. 
Превозник је из Колашина регистрован за превоз на КиМ а возачи су Срби и Албанци са Косова. Полазак са платоа испред Железничке станице Београд, у 07,00 27.06.2017. г. а повратак до 23,00 28.06.2017. године.
Пријатељи се могу јавити на емаил uspvls.beograd@gmail.com

e-mail:                           sajtupps@gmail.com

моб.телефон:              060/40 81 001    (Нови број)
 Седиште УППС
Савски трг 9/4 
11000 Београд-Савски Венац,Србија

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...