среда, 14. јун 2017.

06. 09. 2013.

Plata Stefana Krkobabića poslovna tajna zbog bezbednosti?

Plata dvadesetčetvorogodišnjaka Stefana Krkobabića, zaposlenog u Privrednoj komori Beograda proglašena je poslovnom tajnom, piše Informer.
Plata Stefana Krkobabića poslovna tajna zbog bezbednosti?
Ova državna institucija, iako se nalazi u zvaničnom katalogu organa javne vlasti za koje važi Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, odbila je da dostavi podatke o Krkobabićevoj zaradi i načinu na koji je dobio posao, zbog kako kažu ugrožavanja lične bezbednosti. 

Privredna komora Beograda, u dopisu povereniku Rodoljubu Šabiću, tvrdi da bi otkrivanjem Krkobabićeve plate ugrozila njegov život, zdravlje i sigurnost.

"Zarada zaposlenog je poslovna tajna i njenim odavanjem mogu nastupiti teške pravne ili druge posledice i ne vidimo na koji način zarada bilo kog sekretara, pa i zarada Stefana Krkobabića, događaj od interesa javnosti. U vremenu u kome živimo, gde je velika nezaposlenost u Srbiji, objavljivanje zarade zaposlenog može izazvati kontraefekat i ugroziti život i sigurnost Stefana Krkobabića", piše u dopisu.
Izvor: Informer

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...