петак, 29. децембар 2017.

     Предизборна Сениор картица
                                понижава здрав разум 
       Удружење Синдиката пензионера Србије и Синдиката пензионера Београда сматрају да је акција београдских власти на предизборном увођењу Сениор картица додатно понижење најстарије популације и потцењивање способности пензионера да разлуче како је ова маркетиншка акција срачуната на "кратко памћење" бирача, а не стварна жеља да се живот најстаријих грађана учини подношљивијим.
            Акција београдских власти на предизборном увођењу Сениор картица неће успети да утиша бес и љутњу пензионера због смањених примања која нису враћена на претходни ниво. И не само љутњу оних чије су пензије изнад 25 хиљада динара, него апсолутно свих пензионера, јер су свима укинута усклађивања пензија са трошковима живота која су се, док их Вучић и Кркобабић нису укинули, догађала два пута годишње.
            Због чињенице да су пензије смањене и да то изазива незадовољство најстаријих, навело је власт СНС и ПУПС-а да оваквим потезима покушају да примире ситуацију. Али, тако исхитрени потези отварају нека друга питања. Једно од њих је зашто се то односи само на београдске пензионере, да ли су они бољи или гори од других, да ли су угроженији него остали у деловима Србије у којима неће бити избора.
            У принципу, сам потез градских власти не би био лош да није исхитрен и неосмишљен. Време када су картице пласиране, пред београдске изборе, оставља мучан утисак да је све у тој функцији. Спорно је и то што се није сачекало да Министарство рада и социјалне политике заврши израду социјалних карти, које је најавило, где би се видело које категорије пензионера, али и свих грађана, заиста имају потребе за посебним приступом тржишту. То би могао да буде основ за картице које омогућавају попуст, али би и тада било могуће направити градацију, јер нису ни сви подједнако сиромашни.

Бранислава  Ђуровић                                      Михајло Миша Радовић
председница УСП Београда                             председник УСП Србије


Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...