четвртак, 19. април 2018.

PUPS: Niški aerodrom

PUPS: Niški aerodrom se razvijao nauštrb beogradskog

Autor:M. Z.Izvor:Južne vesti
PUPS
PUPS izneo svoje mišljenje o aerodromu; foto: JV arhiva
Zato što je država Srbija omogućila da "low cost" avio-kompanije sleću na niški Aerodrom "Konstantin Veliki", a to uskratila beogradskom, povećao se broj putnika u Nišu, objašnjavaju iz Partije ujedinjenih penzionera Srbije. Ova stranka dodaje da je za razvoj neophodno veće ulaganje države u “Konstantin Veliki” i da on ostaje niški, bez obzira da li će biti u vlasništvu Grada ili Republike.
Iz PUPS-a najavljuju da će njihova odbornička grupa u Skupštini grada podržati odluku da niški aerodrom “pređe u ruke” Republike.
Država je sve ovo vreme obezbeđivala da aerodrom u Nišu funkcioniše. Činjenica je da je povećanje broja putnika posledica uloge države koja je omogućila da "low cost" kompanije sleću na niški aerodrom, u smislu da je ta mogućnost beogradskom aerodromu u jednom momentu bila uskraćena - kažu iz PUPS.
Niški PUPS saopštava da “duboko veruje” da će Republika zadržati linije i kapacitet niškog aerodroma, kao i da će nastaviti da ulaženja u njega, posebno u kontrolni toranj i terminalsku zgradu. Dodaju i da veruju da će obećanja o proširenju piste biti ispunjena.
Stoga pitanje da li se vlasništvo nad aerodromom prenosi na Republiku, ili ostaje na lokalnoj samoupravi, za PUPS u Nišu nije prava dilema – neophodno je da postoji dobar aerodrom sa dobrim avio-saobraćajem, koji bi bio na korišćenju celom regionu - navode iz PUPS.
Iz ove partije navode i da bi “zatvaranje u lokalne okvire” štetilo razvoju aerodroma i tvrde da će Grad Niš biti finansijski rasterećen.
Treba imati na umu da je Grad Niš iz budžeta sve ove godine imao ozbiljna izdvajanja za održavanje i osavremenjivanje Aerodroma. Sa prelaskom u svojinu Republike, Grad neće imati finansijske obaveze za ulaganja, te će ta sredstva koristiti za druge potrebe građana Niša - rekli su iz PUPS.
Napominju i da su Nišlije “ponosne na svoj aerodrom i na nivo koji je postigao”.
Podsetimo, sednica Skupštine grada o predaji aerodroma najavljena je posle 1. maja, a predsednik Srbije doći će 25. aprila u Niš.
https://www.juznevesti.com/Politika/PUPS-Niski-aerodrom-se-razvijao-naustrb-beogradskog.sr.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...