субота, 17. август 2019.

Krkobabići svoje poslove drže „unutar porodice“. Majka ministra Milana Krkobabića, osamdesetogodišnja Marija, vlasnica je firme koja kontroliše dve poslovne zgrade gde su ostali članovi porodice osnivali svoje firme. 
Porodica ministra Krkobabića bavi se prodajom opreme za štampu, a poslove su proširili i na Crnu Goru i Bosnu. Milan Krkobabić sa užom porodicom jedan je od najbogatijih ministara. 
On je postao predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) nakon smrti oca Jovana.
 Bio je zamenik gradonačelnika Beograda od 2008. do 2012. godine, nakon čega je imenovan za direktora Javnog preduzeća „Pošta Srbije“. 
U novoj vladi formiranoj u avgustu 2016. postao je ministar bez portfelja.
 Ministrov sin Stefan Krkobabić radi u Privrednoj komori Beograda i više puta je kažnjavan zbog saobraćajnih prekršaja. Država mu je subvencionisala kredit kada je kupovao stan u Belvilu. Milan Krkobabić nije pristao na intervju za KRIK.

Imovina   Nekretnine 
 Tip Lokacija Vlasnik Kvadratura Vrednost 
doneStan Novi Beograd Milan Krkobabić 107 m2 125.000 € 
 Ministar Krkobabić živi u troiposobnom stanu u novobeogradskim blokovima. Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je da je stan njegov, međutim, u katastru je kao vlasnik upisano preduzeće „Jinpros“.
doneStan Belvil, Beograd Sin Stefan Krkobabić 61 m2 88.000 € 
 Ministrov sin Stefan stan je kupio u junu 2013. uz pomoć države. Cena stana iznosila je 105.580 evra, piše u ugovoru koji poseduje KRIK. Stefan je na ime kapare uplatio 5.400 evra i ugovorom se obavezao da će za dva meseca da isplati ostatak dogovorene cene – 16.900 evra sopstvenog novca, a 83.280 evra iz kredita koji je uzeo kod banke. Država je subvencionisala ovaj kredit, odnosno platila banci 9.253 evra njegovog kredita. Stefan treba banci da isplati 74.027 evra i 4,5 odsto godišnje kamate do 2038. godine, a potom da državi vrati novac do 2043. godine. Na novac dobijen od države ne plaća kamatu.
doneGaraža Belvil, Beograd Sin Stefan Krkobabić 12 m2 10.000 € 
 Garažu u Belvilu Stefan je kupio u septembru 2013. godine za 7.920 evra, što je isplatio u tri jednake mesečne rate.
doneStan Bežanijska kosa, Novi Beograd Brat Nebojša Krkobabić 98 m2 250.000 € 
 Troiposoban stan na Bežanijskoj kosi u blizini je zgrade u kojoj je stan ministra Nebojše Stefanovića. Zgrada u kojoj je Krkobabićev stan izgrađena je bez dozvole, ali je naknadno legalizovana.
doneStan Novi Beograd Brat Nebojša Krkobabić 51 m2 70.000 € 
 Stan se nalazi na Novom Beogradu, blizu Dunava i hotela „Jugoslavija“.
doneStan Zemun Brat Nebojša Krkobabić 90.000 € 
 Nebojša Krkobabić je vlasnik stana u centru Zemuna. Ovo je jedini stan u zgradi za koji u katastru nije upisana kvadratura. Na osnovu prosečne kvadrature stanova u toj zgradi izračunata je prikazana vrednost.
doneKuća Kačarevo kod Pančeva Brat Nebojša Krkobabić 158 m2 30.000 € 
 U ovom naselju cena kvadrata je niska i zbog toga je procenjena vrednost ove kuće, kao i ostale imovine koju porodica poseduje u Kačarevu – druge kuće, pomoćne zgrade i zemljišta na kome se nalaze, svega 30.000 evra.
doneKuća Kačarevo kod Pančeva Brat Nebojša Krkobabić 52 m2  / 
 Vrednost upisana iznad, objedinjena sa vrednošću druge kuće, pomoćne zgrade i zemlje.
donePomoćna zgrada Kačarevo kod Pančeva Brat Nebojša Krkobabić 24 m2  / 
 Vrednost upisana iznad, objedinjena sa vrednošću dve kuće i zemlje.
doneZemljište Kačarevo kod Pančeva Brat Nebojša Krkobabić 720 m2  / 
 Parcela na kojoj se nalaze dve kuće i pomoćni objekat, takođe u vlasništvu Nebojše Krkobabića. Procenjena vrednost zemljišta sa objektima je 30.000 evra.
doneStan Zemun Otac Jovan Krkobabić 88 m2 125.000 € 
 Ministrov pokojni otac Jovan Krkobabić preminuo je u aprilu 2014. Posedovao je trosoban stan koji je u katastru i dalje upisan na njegovo ime.
donePoslovna zgrada Zemun Grafico 011 502 m2 400.000 € 
 Zgrada je u vlasništvu firme „Grafico 011“ čiji je vlasnik ministrova majka, osamdesetogodišnja Marija Krkobabić.
donePoslovna zgrada Zemun Grafico 011 882 m2 (0,09 ha) 700.000 € 
 Još jedna zgrada u vlasništvu firme „Grafico 011“ čiji je vlasnik ministrova majka Marija Krkobabić.

KRKOBABIĆI KUPILI STAN U TIVTU Cveta porodični biznis u Crnoj Gori

Podgorička kompanija "Jet Direct", koja je u vlasništvu članova porodice srpskog ministra bez portfelja za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milana Krkobabića, širi biznis i imovinu u Crnoj Gori.
Prema podacima Dana, ta kompanija u prošloj godini kupila je jednostoban stan u blizini naselja Porto Montenegro u Tivtu.
Nije u potpunosti jasno koliko tačno su predstavnici firme porodice Krkobabić izdvojili za stan od 137 kvadrata u Tivtu, međutim na osnovu finansijskih izvještaja dostavljenih Poreskoj upravi može se zaključiti da ta nekretnina vredi oko 155.000 evra.
Da Krkobabići dobro posluju u Crnoj Gori potvrđuju bilansi stanja i uspeha "Jet Direct”" dostavljeni Poreskoj upravi.
Tako je prijavljena ukupna dobit te firme, koja je godinama povećavana, i koja je u decembru 2018. godine iznosila 4.184.365 evra. Nebojša Krkobabić i bratanić Marko Krkobabić vlasnici su polovine podgoričke kompanije. Druga polovina pripada Milutinu Damjanoviću, koji je direktor njihove srpske firme, i Bojanu Repiću, koji je u beogradskoj firmi "Jet Direct" predstavnik za tehničku podršku.

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...