уторак, 28. јул 2020.

DRAGAN MARKOVIC MARKONI 
NA LISTI ALEKSANDAR VUCIC / PUPS KANDIDAT ZA NARODNOG POSLANIKA
POSTAVLJEN NA LISTU I AKO NIJE CLAN PUPSA PO LICNOJ ODLUCI 
PREDSEDNIKA PARTIJE MILANA KRKOBABICA

KO JE DRAGAN MARKOVIC MARKONI ?

Ko je Dragan Marković Markoni: Od defektologa do bezbednjaka koji reketira!

Hapšenjem direktora Inspektorata za rad Dragoljuba Peurače zbog primanja mita i reketiranja otvara se sumnja da je i Dragan Marković Markoni u tome godinama učestvovao, te da je iznudom u tom periodu stekao milione.
Ko je Dragan Marković Markoni: Od defektologa do bezbednjaka koji reketira!PERUACA I MARKONI

KAKO JE ZAMENIK DIREKTORA BIA SEBI MOGAO DA DOZVOLI DA GA UHVATE KAKO SEDI SA LICEM OSUMNJIČENIM ZA TRAŽENJE I PRIMANJE MITA, DA ZATIM PRISTANE NA POLIGRAFSKO ISPITIVANJE KOD KONKURENCIJE, PA ONDA NA NJEMU PADNE? SVAČEGA SMO SE NAGLEDALI U NAŠOJ DRŽAVNOJ BEZBEDNOSTI, ALI OVO JE NEZAPAMĆEN SLUČAJ

Prvo je privelo Dragoljuba Peuraču, direktora Direktorata za inspekciju rada i bivšeg visoko rangiranog policajca: taman je primio neke pare od izvesnog preduzeća koje je od početka – od kad je Peurača pare zatražio, to jest – bilo na vezi kod Uprave kriminalističke policije. Tako su mu lepo smestili uredan i nepropustan (wasserdicht) slučaj traženja i uzimanja mita. Uhvaćen je s rukom u cegeru i gotovo; lepo i čisto.

foto: milutin labudović...i Dragoljub Peurača

Onda se, dan-dva kasnije, pojavila u izvesnim novinama informacija da je u kritičnom trenutku taj Peurača sedeo u Hajatu u društvu Dragana "Markonija" Markovića, zamenika direktora BIA. Pa je, malo kasnije, objavljeno da je tog Markonija pozvalo da "u svojstvu građanina" pruži izvesne informacije u UKP, što je on i učinio. Onda se – opet sa malim zakašnjenjem – pojavila informacija da je lice Marković Dragan, zvano Markoni, bilo zamoljeno da pristane na poligrafsko ispitivanje na izvesne okolnosti i da dotično ispitivanje nije završilo povoljno po njega. Izvesne (iste) novine požurile su odmah da nas izveste i o tome na koje okolnosti zamenik direktora BIA nije dao zadovoljavajuće odgovore, pa se zatim u to umešala i neka povelika suma evra (65 hiljada, umesto prvobitnih 15) koje da su Peurača i Markoni navodno delili: bratski, pošteno i ne baš lapo-lapo.

Dragan Marković, za prijatelje Markoni, nije zadržan ni onih 48 sati. Razumljivo iznerviran otišao je negde i sastavio jedno saopštenje u kome tvrdi da su sve to "neistine" i drugo saopštenje u kome traži da bude razrešen dužnosti zamenika načelnika BIA, sve zato da firma bude pošteđena ovog i onoga. Indikativno je da Markoni nije smatrao za potrebno da precizira šta u celoj toj priči "nije istina" i zašto; sad ispada da ga mrze zli ljudi – i njega i BIA, naravno.

VEOMA DELIKATNA PRIČA: Ceo taj skandal (preciznije: skandalčina) odigrao se baš nekako dok su Vučić i Dačić bili u Briselu na tim nekim razgovorima. Dačić nije rekao ništa (kao i obično); Vučić je izgledao ljutito i rekao da čim se u utorak vrate u Beograd tehnička Vlada ima da razmotri razrešenje Markovića pod odmah. Pakosni novinari rekli su da je Markoni hteo da preduhitri Vučića svojom ostavkom; to mu neće pomoći, jer Vlada može ostavku da odbije i da ga lepo smeni, uz sve što bi još moglo da ga snađe. Neko se, usput, dosetio i da smederevski sud ima određene zahteve prema Markoviću zbog neke osnovane sumnje za korupciju, ama se to bilo negde zaturilo; reforma pravosuđa, da kažemo... Ukratko, sumnjiče ga da je izvesnog "kontroverznog biznismena" na vreme upozorio na nešto, pa je ovaj pobegao u ceo svet; tako pišu te izvesne novine.

Na osnovu analize psihofizioloških reakcija na pet pitanja, može se zaključiti da je Dragan Marković imao reakcije koje su karakteristične za laganje - zaključak je poligrafiste MUP Srbije



Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...