уторак, 7. јун 2016.

Početak rada, novog saziva ,parlamenta Republike Srbije

Partija ujedinjenih penzionera Srbije počela je rad u parlamentu u novom sastavu.

Novi poslanici su:

Capture Snežana B Petrović

Rođena 1972. godine. Živi na Novom Beogradu.
Po zanimanju je specijalni politikolog.

*(ovo zvanje ne postoji. postoji dipl.politikolog, dipl.politikolog za medjunarodne odnose, dipl.socijalni radnik; pogledati -http://www.fpn.bg.ac.rs/ stranica fakulteta politićkih nauka,osnovne akademske  i postdiplomske studije).možda negde na drugom kontinentu ima ali u Srbiji nema tog zvanja.
*Na vanrednim parlamentarnim izborima održanim 24. aprila 2016. godine po prvi put postaje narodna poslanica
i prvi za reč javio se :

Milan Krkobabić | Poslanička grupa Partija ujedinjenih penzionera Srbije

Gospodine predsedavajući, uvaženi narodni poslanici, građani Srbije koji pratite ovaj prenos, poštovane kolege iz političkih opcija koji ste prvi put danas u parlamentu, kao i vi koji ste imali kraću ili dužu pauzu, a danas ste ponovo ovde, želim vam uspešan rad i nadam se da će on biti na dobrobit građana Srbije.
Ovo je prvi sat ponedeljka i deset sati petka. Može se reći da se nismo pomakli dalje od onog početka, ali to je i normalno i uobičajeno. 
Različite političke opcije imaju potrebu da izraze svoje stavove, a ja bih rekao da su građani Srbije očekivali da čuju te stavove.
Dnevni red se zna, nema potrebe da se podsećamo. Prva tačka je izbor predsednika Skupštine i o tome ćemo govoriti. Osnovno za rad ovog parlamenta, ove Skupštine u budućim danima koji su pred nama je efikasnost. Ono što očekujemo od budućeg predsednika Skupštine jeste da omogući efikasan rad ove Skupštine.
Poštovani prijatelji, građani Srbije, u najvećem delu smo opredeljeni za evropski put. Naravno, ima i onih koji nisu opredeljeni.
 Taj put zahteva ozbiljan rad upravo ovog tela i zato je izuzetno bitno da u narednom periodu predsednik Skupštine efikasno organizuje rad ovog tela. Mislim da je predloženi kandidat, gospođa Gojković, to u stanju.
Ono što je veoma bitno je odgovornost, odgovornost za izrečenu reč.
Reč je veoma bitna stvar i tek tako izrečena reč može da pravi probleme.
 Predsednik Narodne skupštine ima pojačanu odgovornost, mnogo veću od nas ovde, mnogo veću od onih koji predstavljaju skupštinsku većinu, ali i veću odgovornost od onih koji predstavljaju opoziciju, uz svo uvažavanje, naravno. Ta odgovornost mora da bude uvek istaknuta i mora da bude prioritet.
 Neodgovorna izjava može da nam nanese štetu.
Građani Srbije su u prošlosti imali mnogo toga ne korisnog i nadam se da ćemo u budućnosti zaobilaziti sve te takve stvari.
Istovremeno, potrebna je i određena doza hrabrosti. Meni je recimo imponovalo kada je gospođa Gojković, iako je predloženi kandidat, ustajala i uzimala reč i bila, recimo, jedna Maja naspram 249, mada je bilo manje, nije 249, ali to lepo zvuči. Pokazala je određenu dozu hrabrosti. 
Sticala je to svojim dugim političkim iskustvom, učila od onih koji su možda bili hrabriji od nje.
 Danas je ta hrabrost nama potrebna. Istovremeno, svojim sugestijama i rad u predsedništvu, ne ulazi u te detalje u četiri oko, ali sa ovog mesta ona je davala konstruktivne primedbe u kom pravcu i na koji način treba da ide ova Skupština.
 Naravno, ničim ne umanjujem pravo predsedavajućeg koje mu daje Ustav i Poslovnik ove zemlje da adekvatno, po svom slobodnom izboru, vodi ovu sednicu. Ja mislim da će on privesti valjano kraju.
Poslanička grupa PUPS će dati punu podršku, jer stoji iza ovog predloga.
 Očekujemo da će gospođa Maja Gojković dostojno i dostojanstveno, uz sve ove stvari koje sam pomenuo, efikasno, odgovorno, hrabro i stručno, voditi ovu Skupštinu.
 Vama želim uspešan rad, a od nje očekujem upravo ovo što sam rekao. Zahvaljujem.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...