уторак, 28. фебруар 2017.

KRIZA U REDOVIMA KOALICIJE NA NOVOM BEOGRADU





        NA SASTANKU ODRŽANOM 25.02.2017 GODINE
  U SALI OPŠTINSKOG ODBORA SPS NA NOVOM BEOGRADU,
 GDE SU BILI I ČLANOVI RUKOVODSTVA GRADSKOG ODBORA SPS-A NA ČELU SA NIKOLOM NIKODIJEVIĆEM,
sekretar GrO,Nikola Prelevic,potpresednici Žarko Krešić i Predrag Veinovic i predsednik Socijalisticke omladine Beograda Nebojsa Jakovljevic.

Posle uvodne reči predsednika OO SPS Novi Beograd,Živana Obrenovica,došlo je do javne rasprave gde su stvari se otrgle kontroli i pitani su članovi Gro Sps-a, Zašto rukovodstvo Opštinskog odbora nije smenjeno kada je traženo to još  pre četiri godine!?

 U raspravi je iznet stav da su članovi protiv Živana Obrenovića i kompletnog rukovodstva Opštinskog odbora i da traže hitnu smenu!

 Takođe je rečeno da je raspad koalicije Sps-Pups, doneo veliku štetu partiji jer glasači gravitiraju ka svojim vršnjacima.

Istovremeno je naglašeno da će se dati podrška jednom kandidatu za predsednika ukoliko predsednik Sps-a bude dobio mesto premijera i da je to stav članstva.

Traži se garancija i traži se bolja komunikacija i pomoć članstvu jer ekonomska situacija je teška.
Naglašeno je da Živan Obrenović svojom pogubnom odlukom da zabrani održavanje sastanaka Mesnih odbora je uticao na rušenje Opštinske strukture članstva i da je tim potezom i nečinjenjem urušio Opštinski odbor i podveo ga pod" lično dobro".

Nakon toga je predsednik Skupstine grada i predsednik GO SPS Beograd,iskoristio priliku da uputi podrsku OO SPS NBGD i istakao da nam je kao nikada do sada potrebno jedinstvo.Neophodno je da u izborima koji nam predstoje,svi damo maksimalan doprinos kako bi imali najbolji moguci rezultat.Trazi se mobilnost na najvišem nivou.
Posle reci podrske OO SPSNBGD,Nikodijevic je izneo stavove partije i obrazložio odluku donesenu na Glavnom odboru o podršci zajednickom predsedničkom kandidatu.

Naravno da su  saslušali Nikodijevića ali nisu se usaglasili po pitanju stavova sa rukovodstvom Gradskog odbora Sps-a.
Preovladava veliko nepoverenje između rukovodstva sa jedne strane i članstva sa druge strane.Tako da je članstvo stavilo pod razmatranje bilo kakav vid aktivnosti ...

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...