среда, 25. октобар 2017.

saopstenje za javnost

Jovan Tamburic
Саопштење
УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ПЕНЗИОНИСАНИХ
ВОЈНИХ ЛИЦА СРБИЈЕ

Ул. Дечанска 14, Београд
email: uspvls.beograd@gmail.com
Број 116/17
24.10.2017. године

                                                                                   Саопштење

Протест пензионера на трогодишњицу доношења закона о смањењу и престанку редовног усклађивања пензија.
Председништво Удружења синдиката пензионисаних војних лица Србије, на електронској седници 22.10.2017. године је усвојило и јавности доставља следеће саопштење:
Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије заједно са Удружењем Пензионера Србије, 26.10.2017. године, на годишњицу доношења неморалних и неуставних закона о смањењењу и престанку редовног усклађивања пензија организује протест пензионера, на Тргу Николе Пашића, са почетком у 11 сати.
Прошле су три године од доношења неуставних и неморалних закона о смањењу и прекиду редовног усклађивања пензија са порастом цена и трошкова живота.
 
Овим законима оштећени су сви пензионери за најмање 5 -10% и поред предизборне новчане помоћи и понижавајућих повећања пензија од 1,25%. Најављена новчана помоћ и повећање од 5% је само део онога што држава треба да нам да због повећања цена и трошкова живота.
Пензионери који имају пензије веће од 25 000 додатно су оштећени од 10-20%. Иако је Александар Вучић у предизборним кампањама обећавао да пензије неће дирати, привремени закони су донети и трају већ три године без намере власти да их поништи. Председник Србије се сваки дан хвали суфицитом у буџету али не говори да је остварен пљачком пензионера. Од пензиера се због неусклађивања и смањења пензија годишње отме преко 600 милиона евра. 
Где је потрошен тај новац. На такав начин власт прикрива неспособност и неспремност да озбиљно води државу. Све најављене рефореме у Србији почеле су и завршиле се смањивањем и неусклађивањем пензија док јавна и предузећа у реструктурирању неосновано троше све оно што је узето од пензионера. Експерти доказују да новца у Србији има довољно за све потребе али он због корупције и криминала одлази на другу страну.
Дискриминација Војних пензионера се наставља, поред смањења пензија од 2014. године просечно за око 17% , ванредно увећање за 11,06 од 1.1.2018. године није извршено у складу са одлукама Уставног суда Србије а оспорава нам се и право на увећање пензије по основу бенефицираног стажа, због чега су судови затрпани тужбама.

Само протестом можемо дозвати памети бахату власт и упознати јавност о нашем незадовољству и захтевима. Обавестите своје комшије и пријатеље, замените болесне и одсутне. Пензионери су изградили све ово што власт уништава и продаје. Ако се сами не изборимо за правду, нико то уместо нас неће урадити. 
Један део пензионера сматра, да ће неко други, да ће удружења и странке да се изборе за наша права. Стање поштовања уставности и законитости у Србији је такво да без масовности у покретању судских поступака постоје мале шансе да пробудимо зауздано судство. Сваки оштећени мора тужити фонд ПИО. 
Дођите на протест да заједно тражимо поништење неуставних и неморалних закона и да дамо помен МОРАЛУ У ПОЛИТИЦИ пред Народном скпштином Србије, ПРАВДИ пред Уставним судом Србије и ИСТИНИ пред РТС.
Јован Тамбурић, председник

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...