петак, 27. октобар 2017.

Direktorka "Pošta" konkurisala, ali nije izašla pred komisiju

Dugogodišnjoj saradnici lidera PUPS-a Milana Krkobabića mandat v. d. direktora “Pošte Srbije” istekao je još 12. septembra. Međutim, ona je protivno svim propisima ostala na funkciji. Konkurs za direktora „Pošte“, raspisan još početkom ove godine, odblokiran je pre nekoliko dana i to tek posle višenedeljnog pisanja “Blica” o katastrofalnim potezima direktorke Petrović.

 Iako to niko u Vladi neće ni da potvrdi niti da demantuje, nadležni su obratili pažnju na dešavanja u ovom, jednom od najvećih javnih preduzeća, tek kada je zbog direktorkinog bahatog poteza kasnila isporuka novca, a penzioneri čekali u redu po celoj Srbiji.

U okviru konkursa pre dva dana održano je testiranje kandidata za direktora na koji Petrovićeva nije došla. Ukoliko Vlada bude poštovala zakon, ona neće moći da bude iznova izabrana na ovu poziciju. „Pošta Srbije“ poslednjih nekoliko godina važi za meku članovima partije penzionera ili njihovih rođacima i prijateljima. 

Zbog podele javnih preduzeća između stranaka na vlasti zasad nema pouzdanih informacija da li će „Pošta Srbije“ i dalje biti plen PUPS ili će pripasti nekoj drugoj stranci. Sudeći po dešavanjima, i ne samo u ovom javnom preduzeću, najmanje šanse ima opcija da prođe stručnjak odnosno kandidat koji je prošao testiranje.

http://www.blic.rs/vesti/drustvo/nista-od-novog-mandata-bahata-direktorka-posta-konkurisala-ali-nije-izasla-pred/m3nqdls

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...