среда, 29. април 2015.

PUPS pljačkao penzionere!

PUPS pljačkao penzionere!
Autor: Blic.rs | 29.04.2015 - 19:52:00h | Komentara: 1
0
 
Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) uzela je mimo zakona gotovo 450.000 dinara od udruženja penzionera u šest gradova, saznaje „Blic“.
PUPS
Partija časnih namera: PUPS | Foto: PUPS
Ovo je utvrdila Agencija za borbu protiv korupcije sprovodeći kontrolu PUPS-a, uz zaključak da je na ovaj način prekršen Zakon o finansiranju političkih stranaka.


Taj zakon strogo zabranjuje finansiranje stranaka od udruženja i propisuje da je stranka, ukoliko je dobila novac na ovaj način, dužna da ga vrati u roku od 15 dana.

Postupak kontrole finansija PUPS-a pokazao je, međutim, da su u nekoliko gradova udruženja penzionera finansirala PUPS i novac uplaćivala na račune gradskih odbora ove stranke. PUPS ni u jednom slučaju nije vratio taj novac, iako ga zakon na to obavezuje.


- Tako je kragujevačko udruženje penzionera za izborne aktivnosti PUPS-a uplatilo stranci pozajmicu od 70.000 dinara koja je kasnije preimenovana u donaciju. Svrljiški penzioneri dali su 30.000 za finansiranje aktivnosti i troškova Aktiva žena PUPS, a kraljevački više od 258.000 na ime članarine od svojih članova. Takođe, kuršumlijsko udruženje penzionera uplatilo je PUPS-u donaciju od 30.000 dinara.

Uvidom u izvode bankovnih računa utvrđeno je da je Opštinsko udruženje penzionera Surdulica uplatilo 72.000 na račun PUPS, a udruženje iz Rače 3.934 dinara. I jedni i drugi su u odgovoru na zahtev da dostave podatke o osnovu uplate, naznačili da nisu finansirali političku stranku - navodi se u odgovoru penzionera Surdulice i Rače koji je “Blic” dobio od Agencije.

Opširnije o ovoj temi pročitajte na sajtu Blic.rs.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...