четвртак, 24. март 2022.

PUPS – Partija (ne)časnih namera: Vampiri u šatou

 Krckajući politički profit koji je ostvario pokojni Jovan Krkobabić, koji je, iako je i sam istovremeno uživao i visoku penziju i apanažu kao predsednik UO Fonda PIO, ostao upamćen kao tvrdi zastupnik interesa penzionerske populacije, zaslužan za najveće povećanje penzija u novijoj istoriji (14,13 odsto oktobra 2008), a koje su ekonomisti ocenili kao „državni udar“ sa dugoročnim posledicama – PUPS opstaje u kolaboraciji sa vlastima bez obzira na to ko je predstavlja – Tadić, Dačić ili Vučić, njima je svejedno. Kao „zaštitnici“ starih i nemoćnih podržali su umanjenje penzija i glasali za usvajanje budžeta za 2018, kojim to umanjenje ostaje na snazi. Umesto da edukuju penzionere kako da se bore za svoja prava i zatraže ostavku ministra finansija koji, bez ikakvih političkih i pravnih posledica, tvrdi kako država garantuje samo pravo na penzije, ali ne i njihov iznos, posle deset godina participiranja u državnim organima zemlje, jedine u Evropi koja nije započela reformu penzionog sistema, PUPS-ovci otkrivaju rupu na saksiji – neophodnost hitne reforme. A dok radne grupe ne pripreme strategiju, oni će još malo da se bore s vampirima u šatou, na dva fronta i za bar dve plate. 

Poput člana Izvršnog odbora PUPS-a Vladana Đukića, koji, uz penziju od 75.000 dinara, kao savetnik direktorke „Pošta Srbije“ prima još 150.000 dinara, a njegova koleginica, narodna poslanica Snežana Petrović, iste savetničke usluge naplaćuje 170.000, uz skupštinski paušal od 27.320 dinara, tri stana, tri automobila, depozit u banci… (podaci Agencije za borbu protiv korupcije).

https://slobodna.rs/politika/pups-partija-necasnih-namera-vampiri-satou/

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...