петак, 22. април 2016.

Podneta krivična prijava protiv Krkobabića zbog izjave o penzijama


Republičkom javnom tužilaštvu podneta je danas krivična prijava protiv predsednika PUPS-a Milana Krkoboabića zbog izjave da penzioneri mogu da zaborave na pezije ako Vučić izgubi na izborima.
Predsednik PUPS-a i direktom PTT “Srbija” Malan Krkobabić “ošamaren” je krivičnom prijavom zbog izjave da penzioneri mogu da zaborave na penzije ukoliko Vučić izgubi na izborima.
“Ta penzija će biti redovna i sigurna samo ako ova partija bude imala dovoljan broj svojh predstavnika, a koalicija na čelu sa Aleksandrom Vučićem, dobije mandat da vlada. U protivnom, džaba ćete čekati poštara.”
Krivična prijava podneta je danas Republičkom javnom tužilaštvo zbog osnovane sumnje da je Krkobabić počinio krivično delo iz člana 155. stava 2. Krivičnog zakona u kom piše:

“Ko silom ili pretnjom prinudi drugog da na izborima, glasanju o opozivu ili na referendumu vrši ili ne vrši pravo glasanja ili da glasa za ili protiv određenog kandidata odnosno predloga, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine.”           Prijavu su podneli pravnik Radovan Nenadić i novinar Predrag Popović.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...