среда, 5. октобар 2016.

dragan grgurevic

                                                   dragan grgurević-pups 

ДРАГАН Б. ГРГУРЕВИЋ Рођен је 1952. године у Нишу.
 Звање дипломирани машински инжењер стекао је на Машинском факултету Универзитета у Београду.
 Радио је у Термоелектру као руководилац монтаже машинских постројења, , као руководилац тима за термоенергетику на истраживачким и извођачким пројектима из области топлотне енергије и обновљивих извора енергије у Институту Кирило Савић,
као руководилац Центра за консултантску делатност у Заводу за продуктивност, истраживање и развој, као инжењер у Служби техничке контроле у ППИ а.д.,
као руководилац производње у WanCo group.
 У ЈВП Београдводе је, у периоду од 2009 – 2014. године радио као извршни директор за оперативне послове и заменик директора.
 Скупштина града Београда именовала га је 23. децембра 2013. године за вршиоца дужности директора ЈП САВА ЦЕНТАР, а 18. септембра 2014. године, Решењем Скупштине града Београда, именован је за директора ЈП САВА ЦЕНТАР.
-www.Пиштаљка :
ЈП „Сава Центар“ је једино предузеће у ком  в.д. директор Драган Вучичевић (СПС) није освојио највише бодова на конкурсу
Прворангирани Драган Гргуревић је члан ПУПС-а
Како Пиштаљка сазнаје, коалициони договор је одредио да Драган Гргуровић буде најбоље рангиран
Драган Гргуровић је дипломирани машински инжењер

Плата садашњем в.д. директору износи 110.000 динара

-Prema navodima iz istraživanja Eutopije „Transparentnost rada javnih preduzeća“, novembar 2013, u 19 od 20 beogradskih JP na prvom mestu na konkursima bili su dotadašnji v.d. direktora, koji su bili „kadrovi“ DS-a, SPS-a i PUPS-a. U jedinom slučaju u kome dotadašnji v.d. direktora nije bio prvorangirani Jedini dotadašnji direktor koji nije prvorangirani kandidat, bio je v.d. direktora JP Sava centar, što je bila posledica je koalicionog sporazuma, po kome je Sava centar „pripao“ PUPS-u.

                                    Merila za izbor direktora JP 

U Zakonu o javnim preduzećima pominju se „propisana merila“ za imenovanje direktora, ali ne i to ko bi trebalo da ih propiše. Naime, u Zakonu se samo navodi da se „U izbornom postupku, ocenjivanjem stručne osposobljenosti, znanja i veština, utvrđuje rezultat kandidata prema merilima propisanim za imenovanje direktora javnog preduzeća“, da „Izborni postupak može da se sprovede u više delova, pismenom proverom, usmenim razgovorom ili na drugi odgovarajući način“, te da „Kandidate koji su ispunili merila propisana za imenovanje direktora javnih preduzeća, komisija (za imenovanje) uvršćuje na rang listu“.


Vlada Srbije je 22. novembra 2013. godine usvojila Uredbu  merilima za imenovanje direktora javnog preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija. Uredba propisuje merila prema kojima se ocenjivanjem stručne osposobljenosti, znanja i veština, utvrđuje rezultat kandidata.

Prema uredbi, stručna osposobljenost, znanja i veštine kandidata ocenjuju se uvidom u podatke iz prijave i dokaze podnete uz prijavu na javni konkurs, pismenom i usmenom proverom, odnosno „na drugi odgovarajući način shodno potrebama rada javnog preduzeća”.

Stručna osposobljenost kandidata ocenjuje se proverom sposobnosti kandidata za praktičnu primenu znanja i veština, znanja kandidata proverom: poznavanja jedne ili više oblasti iz koje je delatnost za čije je obavljanje osnovano javno preduzeće, odnosno poznavanja drugih delatnosti koje obavlja javno preduzeće, poznavanja propisa kojima se uređuje pravni položaj javnih preduzeća i privrednih društava, propisa kojima se uređuju uslovi i način obavljanja delatnosti od opšteg interesa, kao i opštih propisa o radu, znanja jednog ili više stranih jezika, kao i posebnih oblasti znanja, a veštine se ocenjuju proverom: veštine analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, veštine rukovođenja, organizacionih sposobnosti, veštine komunikacije – veština u međuljudskim odnosima, veštine strateškog planiranja i upravljanja, veštine upravljanja resursima (materijalnim, finansijskim, kadrovskim i drugim resursima značajnim za rad javnog preduzeća) i veštine rada na računaru.

Stručna osposobljenost kandidata proverava se uvidom u podatke i usmeno, u razgovoru sa kandidatom. Znanja, osim znanja stranih jezika, proverava komisija za imenovanja u razgovoru sa kandidatom. Znanje stranih jezika proverava se usmeno ili pismeno i tu proveru vrši stručno lice u razgovoru sa kandidatom, ili proverom odgovora na testu, koji stručno lice sastavlja.

Veštine, osim rada na računaru, proveravaju se pismeno, putem standardizovanih testova. Proveru veština rada na računaru vrši stručno lice koje komisiji za imenovanja, u svrhu ocenjivanja, dostavlja nalaz sa kvalifikacijom. Veštinu komunikacije – veštine u međuljudskim odnosima, proverava u razgovoru sa kandidatom komisija za imenovanja.

Komisija za imenovanja utvrđuje i brojčano iskazuje rezultat svakog kandidata, izračunavanjem njegove prosečne ocene, prema merilima propisanim uredbom. Ako dva ili više kandidata imaju jednak rezultat, primenjuju se merila: duže radno iskustvo na rukovodećim položajima, duže radno iskustvo na poslovima u okviru delatnosti za čije obavljanje je osnovano javno preduzeće, viši stepen visokog obrazovanja.

 U JP Pošta Srbije postaje član i to:

Izbor nadzornog odbora: 20. decembra 2013. Vlada je imenovala NO: Predsednik je Vesna Lončar, dipl. pravnik iz Beograda, a članovi Milan Stevanović, dipl. matematičar iz Beograda, Dragan Grgurević, dipl. inženjer mašinstva iz Beograda, Goran Đerić, dipl. inženjer saobraćaja, Javno preduzeće „Pošta Srbije”, Beograd (predstavnik zaposlenih). 25. decembra 2013. imenovan je i peti član prof. dr Sima Avramović, profesor uporedne pravne tradicije i retorike na Pravnom fakultetu u Beogradu. Vlada Srbije nije odgovorila na zahtev da dostavi dokumente koji dokazuju da članovi NO ispunjavaju zakonom propisane uslove.

Vlada je, inače, prethodno, u aprilu  2013. godine, imenovala članove UO JP za PTT saobraćaj po starom (tada već nevažećem) zakonu: Za predsednika je imenovan Meho Omerović, dipl.  politikolog iz Beograda, a za članove Dobrosav Marić, dipl. ekonomista iz Loznice, Aleksandar Đorđević, dipl. pravnik iz Beograda, Dragan Grgurević, dipl. inž. termotehnike iz Beograda, Milutin Stojinović, dipl. inž. poljoprivrede iz Šapca, Milan Stevanović, dipl. matematičar iz Beograda i troje predstavnika zaposlenih: Slavko Topalov, mr Bogoljub Popović i Jovica Petrović[1].

Nezavisni član nadzornog odbora: Vlada Srbije nije odgovorila na zahtev da dostavi dokumente koji dokazuju da nezavisni član NO ispunjava zakonom propisane uslove.
proslava u Centru Sava i domaćin Dragan Grgurević





Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...