недеља, 23. октобар 2016.

jovan tamburic i USPVLS pismo i poziv na skup 1 novembra u 11h

               ПОНИШТЕЊЕ ЗАКОНА О СМАЊИВАЊУ ПЕНЗИЈА У СРБИЈИ

                      ОМЕТАЊЕ НАРОДНЕ ИНИЦИЈАТИВЕ И ПРОТЕСТ 

1. novembra 2016. godine na Trgu Nikole Pašića u  11 h.                                                                            


Поштовани,
Ових дана пензионери су нападнути са свих страна народним иницијативама . УСПС са УСПВЛС је покренуло народну иницијативу за поништење закона о смањењу и обустави два усклађивања пензија у току године. Позвали смо у акцију и Удружење војних пензионера Србије. Уместо да се прикључе иницијативи они су покренули своју која није у складу са законом о Рефереднуму и народној иницијативи. Таквим поступком су поново кренули у разбијање пензионерске популације у Србији.

У допису Народној скупштини Србије предлажу доношење Закона о престанку важења Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и Закон о изменама Закона о ПИО, којим се брише члан 80б. Они Народној скупштини Србије нису доставили законске предлоге из којих се види шта предлажу. 

Формулар за потписивање не садржи све законом прописане податке у тренутку када грађани потписују.

- Одборе за прикупљање потписа није именовао њихов иницијативни одбор. Нацрте закона нису доставили Скупштини тако да то што раде , по Закону, и није Народна иницијатива.
Зар ово није још једна обмана пензионера.?
 Када су творци обмане схватили да тешко добијају потписе јер немају подршку пензионера, у прикупљање потписа је по налогу ПУПСА укључен и Савез пензионера Србије.

Они који су подржали доношење неуставних закона, они који тврде да су пензионери тражили такве законе, они прикупљају потписе за престанак њиховог важења.
Каква је то иронија. У свему се крије и још једна превара.
 Предлаже се Закон о престанку важења неуставног закона.
 Понављам "не поништење" него "престанак важења".
Да ли то они који су Уставном суду Србије упутили Иницијативу за оцену уставности наведеног закона, сад пристају да се пензионерима не врати отети део пензије. Да ли је ово можда спашавање угледа Уставног суда Србије који у поступку поступања по иницијативама за оцену уставности наведеног закона га није одбранио.
Нешто се крупно дешава када се власт у то укључила.
 Да ли је ово смишљена превара у којој нећемо моћи да тужимо државу за отети део пензије?
. Можемо ли замислити ситуацију у којој стварно донесу Закон о престанку важења Закона о привременоом уређивању начина исплате пензија и створе ситуацију да се Уставни суд Србије уопште не оглашава по питању уставности наведеног Закона.
 У таквој ситуацији би нам одузели могућност да тужбом тражимо отети део пензије са законским каматама.

Оваквим поступцима удружења под патронатом странака на власти, припрема се још једна превара пензионера и ствара привид о заштити њихових уставних права.
 Да ли пензионери уопште заслужују бољи третман од оних који владају, када су веома подложни манипулацијама?
Циљеви протеста:
 - Упознавање Владе Србије и јавности да се пензионери нису помирили са доношењем и применом неуставног Закона о привременом уређивању начина исплате пензија и подржављењем фонда ПИО.
- Упознавање Уставног суда Србије и јавности да пензионери Србије нису задовољни радом УСС и динамиком решавања поднетих Уставних жалби и Иницијатива за оцену закона којима су смањене пензије и којима је подржављено управљања фондом ПИО.
-Упозnавање јавности да ћемо потписе за подршку народној иницијативе прикупљати када се стекну услови. Упознавање Програмског савета Телевизије Србије и јавности да пезионери нису задовољни медијском презентацијом њихових захтева.
-Упознавање европских инстиутуција да се пензионери и остарела лица у Србији, од стране актуелне власти, дискриминишу и да су на ивици егзистенције.
Захтеви протеста:
-Усвајање Закона о поништењу Закона о привременом уређивању начиа исплате Поништење Закона о привременом уређивању начина исплате пензија тако да се задржани део пензија врати и Закона о изменама Закоа о ПИО којим се брисе члан 80б, мења и допуњује члан 155. тако да пензионери и запослени имају већину у Управном одбору Фонда ПИО.
-Да УСС у року од 6 месеци решава уставне жалбе и Иницијативе за оцену уставности Закона којима се дискриминише стотине хиљада пензионера, у складу са Уставом Србије и потписаним међународним конвенцијама. Тражимо оставку председника Уставног суда Србије.
-Организовање емисије на РТС о дискриминацији и социјалном положају пензионера до краја 2016. године.
Скоро половина вас је из Београда. 
Обавестите своје пријатеље и не тражите разлог да не дођете. 
Само масован протест бахате може уозбиљити! Шаљите информацију о протесту даље. 
Поставите плакат на своју временску линију. 
Хвала свима који партиципирају у трошковима. 
До победе!

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...