четвртак, 7. мај 2015.

Japanska pošta daje besplatni iPad za starije klijente



Japanska pošta daje besplatni iPad za starije klijente

Epl, IBM i japanska pošta, najavile su zajednički razvoj usluge za starije građane koja podrazumeva da poštari proveravaju stanje i bezbednost starijih građana, uz dodelu besplatnih tableta kompanije Epl (Apple iPad)…

Kompanije Epl (Apple) i IBM (International Business Machine Corp), udružile su se sa japanskom poštom u cilju unapređenja usluga nege i monitoringa usluga za starije Japance.
IBM će zajedno sa japanskom poštom napraviti softver za „ajped“ (iPad) koji će omogućiti posebnoj usluzi – centru za nadzor japanske pošte, da bolje prati starije klijente, najavljeno je na zajedničkom sastanku trojice direktora kompanija u Njujorku u aprilu 2015. godine.
Ovo je tek možda prva takva saradnja u nizu s obzirom da mnoge zemlje i nacionalne kompanije mogu biti zainteresovane za slične usluge zbog aktuelnog trenda starenja stanovništva.
Ovaj servis japanske pošte započeo je 2013. godine, i podrazumeva to da službenici pošte, uz svoja redovna zaduženja, prilikom nošenja pošiljki proveravaju i stanje i potrebe starijih građana, nudeći im savetodavne usluge i prosleđujući izveštaje mlađim članovima porodice.
Japanska pošta je državna firma sa 24.000 radnih jedinica, ali je istovremeno i jedna od najvećih banaka u svetu i najveća osiguravajuća kuća u Japanu.

Ova usluga japanske pošte trenutno je tek u začetku, i koristi je svega oko 100 građana, koji za uslugu plaćaju svega oko 1.000 jena (8,4 dolara mesečno).

Usluga podrazumeva i da stariji građani dobiju iPad tablete putem kojih pošta može biti u kontaktu sa njima, ne samo zato da proverava da li je sve u redu, već i da proverava da slučajno nisu u opasnosti od neke prevare kojih u Japanu ima sve više, i precizno ciljaju starije građane.
Tokom šest meseci u 2016. godini pošta započinje pilot-program u kom će 1.000 starijih građana dobiti besplatne iPad-ove.
Cilj usluge je da dopre do 4-5 miliona Japanaca do 2020. godine. Zvuči realno ako se uzme u obzir da je četvrtina Japanaca, od 127 miliona stanovnika, već danas starije od 65 godina, piše Wall Street Journal.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...