уторак, 5. мај 2015.

"Пензија је толика, колика је, али је сигурна", Он је позвао и на међугенерацијску солидарност, јер, како каже, сви ће једног дана бити стари.

-Поводом Међународног дана старијих особа, 1. октобра, Геронтолошко друштво Србије и Црвени крст Србије, уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике, приредили су, у Дому синдиката у Београду, манифестацију „Будућност какву желимо – оно што старије особе говоре, дуговечност и развој: прилике и изазови“.
"Има оних који мисле да је та пензија велика и да би је требало смањити на 43 одсто од просечне зараде. То би могло, када би се смањила на 43 одсто немачке зараде, али кад би се смањила на 43 одсто српске зараде, онда би пензионере довели у позицију да живе испод границе сиромаштва", рекао је Кркобабић на обележавању Дана старих.

Потпредседник је скренуо пажњу да би се тако "отворио један процес неправедног и убрзаног умирања ове категорије грађана и да се то не може дозволити", јер су пензионери ствараоци ове земље. 


Кркобабић је најавио је да ће српска страна у разговорима са Међународним монетарним фондом размотрити све предлоге пензијске реформе и да неће дозволити импровизације. "Тек ћемо разговарати о тим проблемима и оценити да ли у овом тренутку постоје услови за неку додатну реформу. Не знам каквих све има предлога, али све што стигне на сто размотрићемо, видећемо, па ћемо о томе разговарати", рекао је новинарима.
Како је истакао Кркобабић, то су сувише озбиљне ствари и српска страна ће томе посветити пуну пажњу. "Нећемо дозволити да се никаква импровизација у том правцу спроведе", рекао је потпредседник.
1. октобар 2013.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...