среда, 27. мај 2015.

NVO SRBIJE IMAJU PRIMEDBE

NVO: Brankica Janković ne ispunjava uslove za mesto poverenika

NVO: Brankica Janković ne ispunjava uslove za mesto poverenika
Nevladine organizacije zatražile su ponavljanje postupka utvrđivanja predloga kandidata za mesto poverenika za zaštitu ravnopravnosti, saopštila je Mreža Žene protiv nasilja.
U otvorenom pismu poslanicima, vidi se da su potpisnici veoma nezadovoljni načinom na koji je utvrđen predlog kandidatkinje za funkciju za zaštitu ravnopravnosti.
U pismu se navodi da se traži da se ne usvoji predlog parlamentarnog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo, da se, u saradnji sa civilnim društvom, pronađu kandidati koji ispunjavaju uslove predviđene Zakonom o zabrani diskriminacije i da njihove biografije budu javno dostupne.
Potpisnici smatraju da je utvrđivanje predloga kandidatkinje učinjeno bez prethodne konsultacije sa organizacijama civilnog društva i uz povredu poslovnika Skupštine Srbije, kao i da predložena kandidatkinja ne ispunjava uslove propisane Zakonom o zabrani diskriminacije.
Brankica Janković ne ispunjava osnovni uslov- 10 godina rada na pravnim pitanjima u oblasti zaštite ljudskih prava. Pri tom, Janković je istaknuti funkcioner partije, što dovodi u pitanje njenu nezavisnost i neutralnost, smatraju nevladine organizacije.
One predlažu i podržavaju kandidaturu Slavoljupke Pavlović za mesto poverenice za zaštitu ravnopravnosti.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...