уторак, 26. јануар 2016.

Blic objavljuje iz nepoznatih izvora Pups-a???

Dačić "vaga" pred izbore: PUPS više nije na ceni

Deo rukovodstva SPS traži da se, ukoliko ponovo bude formirana koalicija sa PUPS i JS, stranci penzionera smanje dobitne kvote na listama.
Foto: Miloš Cvetković / RAS SrbijaSavez na ispitu: Krkobabić, Dačić i Marković
To praktično znači da bi PUPS trebalo da dobije manji broj kandidata za poslanike na zajedničkoj izbornoj listi, saznaje „Blic“.
Takođe, po eventualnom ulasku koalicije iznova u Vladu Srbije, PUPS bi dobio i manji broj zagarantovanih funkcija po državnim institucijama i javnim preduzećima. Ovakav stav iznet je pre dva dana na sastanku Predsedništva SPS na kojem je lider Ivica Dačić dobio ovlašćenja da pregovora o budućim koalicijama.
Izvor “Blica” navodi da deo rukovodstva SPS smatra da je stav prema PUPS “logičan sled” pada rejtinga stranke penzionera, odnosno da će na predstojećim
izborima imati manji koalicioni potencijal nego ranije.
Kada je reč o JS Dragana Markovića Palme, zasad je savez neupitan.
Međutim, PUPS je koketirao sa SNS i rukovodstvo ove stranke je učestvovalo na predizbornim mitinzima naprednjaka. Prema nezvaničnim navodima, deo rukovodstva PUPS bi se priklonio strani “koja je sigurnija”.
- Milan Krkobabić je ovlašćen da razgovora sa potencijalnim partnerima i informiše stranku o svim varijantama koje nam se nude, a priča o zajedničkoj listi sa SNS je krenula sa lokala, iz pojedinih opština - kaže za “Blic” jedan od funkcionera PUPS.
Izbori ipak 24. aprila
Posle dileme da li će izbori biti održani krajem aprila ili početkom maja, prema poslednjim informacijama iz Vlade - pokrajinski, lokalni i prevremeni parlamentarni izbori održaće se 24. aprila i ovo bi trebalo da je i konačan datum.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...