среда, 16. март 2016.

Polovina stradalih u saobraćaju pešaci stariji od 65 godina

Polovina stradalih u saobraćaju pešaci stariji od 65 godina

Bezbednost u saobraćaju, ali i ukupna sigurnost najstarijih sugrađana od izuzetne važnosti su za srpsku policiju. Tom pitanju mora se posvetiti posebna pažnja, naglasio je danas Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović u razgovoru sa penzionerima u Dnevnom boravku za stare u beogradskoj opštini Rakovica.
Foto: MUP / RAS SrbijaNebojša Stefanović u poseti Dnevnom boravku za stare
- Nažalost, statistika pokazuje da je gotovo polovina onih koji stradaju u saobraćaju starija od 65 godina i da su to uglavnom pešaci. Zato segmentu bezbednosti starijih osoba moramo posvetiti izuzetnu pažnju, moramo više da radimo na tome da očistimo trotoare, da obezbedimo da vozači poštuju ograničenja brzine, ali i da novim pravilima i sagledavanjem onoga što penzioneri imaju kao probleme omogućimo da budu sigurniji i bezbedniji - rekao je Stefanović.
Podsetivši da Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi projekat policije u zajednici, Stefanović je ukazao da će se kroz taj projekat i redovne policijske patrole omogućiti da se penzioneri osećaju sigurno.
- Važno je da budete bezbedni i da se osećate bezbedno. Smanjujemo kriminalitet iz godine u godinu, ali nećemo stati sve dok postoji i jedan kriminalac koji misli da može da ugrožava bezbednost građana - naglasio je ministar policije.
Stefanović je penzionerima objasnio da policija u zajednici podrazumeva aktivnog policijskog službenika koji će posećivati najstarije sugrađane, koji će znati da postoji pošten policajac koji patrolira njihovim krajem, kome će moći da se obrate i za koga će znati da će proveriti ono na šta su se požalili.
- Naši statistički podaci u odnosu na prethodne godine su bolji, ali meni je važan vaš osećaj. Statistika jeste dobra, ali ona nije ključ. Meni je važno ono što vi mislite i koji su vaši predlozi koji će omogućiti da budemo još efiksniji - zaključio je Stefanović.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...