петак, 18. септембар 2015.

Stojanović: Neophodna bolja saradnja sa lokalnim vlastima

Autor A. S. Izvor Južne vesti | NIŠ
moma
Stojanović u studiju Južnih vesti
Narodni poslanik SNS Momir Stojanović iz Niša naglasio je da su pored stalnog kontakta sa građanima, za bolji rad poslanika neophodni i dogovori sa lokalnim vlastima gradova i opština odakle parlamentarci dolaze.
Stojanović, koji je poslanik u drugom mandatu u srpskom Parlamentu, kaže da su poslanici spremni i voljni da sarađuju sa lokalnim vlastima, ali da je problem na lokalu.
Ja sam više puta ukazao i predsedniku niške Skupštine i gradonačelniku da je potrebno u različitim terminima sazivati zasedanje lokalnog Parlamenta u odnosu na republički kako bi i posalnici mogli da učestvuju u radu gradske Skupštine. Za sada, po pravilu, verujem da je slučajno, a ne namerno, zasedanja se poklapaju - kažeStojanović.
On dodaje da bi i neformalni sastanci sa predstavnicima lokalne vlasti trebalo da postanu praksa, ali za sada te saradnje, kako kaže Stojanović, nema.
Nedovoljna je komunikacija između nas i lokalne samouprave. Da razmatramo ključne probleme, da pomaćemo gradskoj vlasti u saradnji sa ministarstvima to je naš posao. Da pomažemo oko realizacije ppojedinih investicija i mislim da tu ima više prostora i da je potrebno uvesti praksu da se makar jednom nedeljno poslanici iz Niša sastaju sa čelnicima gradskih struktura - rekao je Stojanović.
Gde se nalazii kancelarija ovog narodnog poslanika u Nišu i kako je finansira, kako sarađuje sa kolegama narodnim poslanicima drugih stranaka, u kojim odborima je najaktivniji i šta kao dugogodišnji “bezbednjak” misli o slučaju “Žandarmerije” pogledajte u emisiji “15 minuta”.
*Napomena: Razgovor snimljen 09.10.2014. godine

Emisija "15 minuta" - gost Momir Stojanović

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...