четвртак, 12. март 2015.

ПЕНЗИОНЕРИ СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА ПРЕВАРА СА УВОЂЕЊЕМ СИСТЕМА ЗА ГРЕЈАЊЕ И ПОТРОШЊУ ПО УЧИНКУ ТКЗ КАЛИОМЕТРИ

Едукативни скуп о наплати грејања по утрошку

Централно европски форум за развој – ЦЕДЕФ, на иницијативу и у сарадњи са  Секретаријатом за енергетику Града Београда, од 5. до 19. марта 2015. године организује серију едукативно-информативних скупова на тему “Наплате грејања према утрошку у Београду”.
У четвртак, 12.марта, са почетком у 15 часова, у згради општини Нови Београд биће одржан скуп на ову тему, за све заинтересоване грађане  са територије општине Нови Београд, Земун и Палилула.
На скупу ће говорити:
Александар Шапић, председник општине Нови Београд,
Јованка Арсић -Каришић, председник УО ЦЕДЕФ,
Марко Стојановић, секретар, Секретаријат за енергетику града Београда,
Петар Васиљевић, помоћник директора за производњу, ЈКП “Београдске електране”,
представници компанија произвођача најефикаснијих материјала и опреме који се користе за повећање енергетске ефикасности и
представници скупштина станара која је спровела програм изолације/замене прозора.
Кључне теме програма су оптимизација потрошње, рационално коришћење топлотне енергије, наплата грејања у Београду према утрошку и сагледавање свих неопходних корака да се овај комплексан задатак спроведе.
У Београду се тренутно спроводи наплата грејања према утрошку код 5-6 одсто становништва, док ће у наступајућем периоду и остали грађани који се греју путем даљинског система грејања постепено прећи на овај систем наплате. Прелазак на наплату грејања према утрошку је свеобухватан и комплексан процес, нарочито за Београд, који представља више од 50 одсто корисника Србије.
Серија едукативно-информативних скупова стручној и широј јавности ће указати на неопходност примене мера енергетске ефикасности у светлу нових прописа око наплате топлотне енергије по утрошку како би се на свим нивоима развила свест о уштеди енергије и бенефитима приликом преласка на нов систем наплате.
ОВАЈ НАЧИН ТРЕБА БОЈКОТОВАТИ И ОДБАЦИТИ КАО НЕОЛИБЕРАЛНИ ПОКУШАЈ ПЉАЧКЕ

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...