недеља, 15. март 2015.

alo.rs Aktuelno

NEVIĐENI BEZOBRAZLUK POSLANICE PUPS-A

Krkina Mira: Mora da se zna ko je vlast!

Autor: V. P. | 13.03.2015 - 19:14:00h | Komentara: 2

Poslanici Skupštine Srbije ne mogu da prebole to što od 1. marta moraju da plaćaju putarinu kao i ostali građani Srbije, a u kukumavčenju da im država nadoknadi troškove stigli su i do tvrdnji da im je ugrožena egzistencija.

Mira  Petrović
Mira Petrović | Foto: Oliver Bunić
Poslanica PUPS-a Mira Petrović, koja prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije kao poslanik, specijalni savetnik “Pošte Srbije” i član Programskog saveta RTS-a ima mesečna primanja od 230.000 dinara, izjavila je juče na sednici Administrativnog odbora Skupštine da putarinu ne treba da plaćaju ministri i poslanici, budući da su oni funkcioneri.

- Jasno je koliko ima ministara i poslanika, mi smo izabrani na te funkcije i obavljamo dužnost. Mora da se zna ko vodi ovu zemlju - rekla je Petrovićeva.
I poslanik Palminog JS-a Petar Petrović zatražio je da se poslanicima, kada dolaze na zasedanja, nadoknade troškovi za korišćenje autoputa.

- Nije korektno da oni poslanici koji svojim automobilima prelaze 200-300 kilometara budu poslanici drugog reda u odnosu na poslanike koji nemaju te troškove. Vozim 300 kilometara po ovom vremenu i zbog toga sam ugrožen, ne samo saobraćajno, već i finansijski - rekao je Petrović, koji dolazi iz Jagodine. On je napomenuo da se ne plaši da kaže šta misli i objasnio je da ne traži da poslanici besplatno koriste autoput, već da im kada dolaze na zasedanja budu nadoknađeni troškovi.

- Neka mi navedu makar jednog ministra koji svojim kolima ide na službeni put i to sam plaća. Govorim o ravnopravnosti - objasnio je Petrović.

Zoran Babić, predsednik Odbora, zatražio je da se za sledeću sednicu pripremi dokument “Puteva Srbije” kako bi na osnovu toga bila otvorena rasprava i donete odgovarajuće odluke. Babić je istakao da plaća putarinu u iznosu od 90 dinara u jednom pravcu i da će nastaviti da je plaća jer “svi ostali građani to rade”.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...