субота, 28. март 2015.

Udruženje sindikata penzionera Srbije (USPS) organizovalo je 24. marta 2015. godine protest ispred beogradske filijale Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO fond), a u aprilu najavljuje novi.

Protest Udruženja sindikata penzionera ispred Fonda PIO (24. mart 2015)

Prema informacijama koje je Penzin dobio od USPS-a, ovaj protest se zapravo sastojao od podnošenja zahteva za izdavanje rešenja na osnovu koga je penzionerima umanjena penzija.

Prethodno, kad je USPS tražio od PIO fonda to isto rešenje, dobili su odgovor da je rešenje privremeno, a da je iznos penzija napisan na čeku.

Na protestu, u utorak, 24. marta 2015, oko 300 penzionera, članova sindikata, na šalterima beogradskog PIO fonda u Nemanjinoj 30, podnelo je zahtev za izdavanje rešenja na osnovu koga im je smanjena penzija.

Oni penzioneri koji su još ranije dobili isto obaveštenje od PIO fonda koje je dobio i USPS – da je iznos umanjenja iskazan na čeku, a da je rešenje privremeno, obratiće se sa tim obaveštenjem Upravnom sudu.

Redakcija Penzina je od Udruženja sindikata penzionera Srbije dobila obaveštenje da će slične akcije u narednom periodu biti organizovane i u filijalama PIO fonda u svim većim mestima u Srbiji.

Najvažnija informacija koju smo dobili jeste da je veliki protest u organizaciji Udruženja sindikata penzionera Srbije zakazan za sredu, 15. april 2015. godine, u Beogradu na Trgu Nikole Pašića.

Redakcija Penzina će se truditi da na vreme dođe do svih informacija vezanih za sve naredne akcije i proteste USPS-a i da čitaoce Penzina o svemu blagovremeno obavesti.

Нема коментара:

Постави коментар

Истакнути пост

Отсећи хидри краке.(politički komentar)

Арсеније Станковић   Završio  IX Beogradsku gimnaziju, Vojno tehničku akademiju i Visoku vojnopolitičku školu JNA. Poslediplomske sudij...